Hulp bij een cv repareren? Vraag de loodgieter om advies!

Door | Blog | Geen reacties

De cv-ketel wordt vaak als een van de meest essentiële onderdelen van uw woning gezien, doordat er vanuit de cv-ketel warm water naar de radiatoren in uw woning wordt geleid. Om deze reden is een goede werking van de cv-ketel erg belangrijk! Mocht u onverhoopt toch te maken krijgen met een kapotte cv, dan kunt u deze laten repareren door een loodgieter van ons loodgietersbedrijf. Een loodgieter helpt bij het opsporen van de bron van het defect aan de cv-ketel, zal de kapotte onderdelen vervangen en maakt de cv-ketel aan de binnenzijde schoon. Door het stof in de cv-ketel te verwijderen is de kans op nieuwe problemen met de cv-ketel erg klein.

Zelf een kapotte cv repareren

Naast de mogelijkheid om de hulp van een loodgieter in te schakelen voor het repareren van een kapotte cv, kunt u dit vaak ook zelf doen. Op het display van de cv-ketel staat vaak een foutcode vermeld op het moment dat de cv-ketel niet meer goed functioneert. Zoek deze foutcode in de handleiding van de cv op, om te zien welke stappen u moet zetten om de problemen te verhelpen. In sommige gevallen is het al voldoende om de cv-ketel te resetten, waarna deze weer als vanouds zal werken. Mocht het resetten van de kapotte cv niet werken, dan kunt u alsnog een loodgieter inschakelen voor hulp.

Een kapotte cv-ketel laten vervangen

Niet alleen kunt u ervoor kiezen om de kapotte cv te repareren, ook kunt u een kapotte cv-ketel laten vervangen. Het vervangen van een cv is voornamelijk interessant voor mensen waarvan de cv-ketel al zo’n acht tot tien jaar oud is. Vaak is het niet meer de moeite waard om een dergelijke cv-ketel te laten repareren, omdat er al snel andere onderdelen voor storingen zullen zorgen.

Voorkom verdere verstoppingen door deze loodgieter tips

Door | Blog | Geen reacties

Een verstopping kan om tal van redenen voorkomen. Toch betekent dat niet dat een verstopping in zijn geheel niet te voorkomen is. Een verstopping komt namelijk regelmatig voor doordat er verkeerd wordt omgegaan met de afvoeren. Om die reden zullen we in dit artikel een klein aantal tips geven. Met deze tips zal het – helaas – niet mogelijk zijn om verstoppingen altijd en overal te voorkomen, maar wellicht kunnen onderstaande tips helpen bij het voorkomen van verdere verstoppingen. Verstoppingen kunnen namelijk behalve veel tijd en geld kosten, ook nog eens veel ergernis opleveren.

Haren in het doucheputje

We kennen allemaal wel de haren die we regelmatig in het doucheputje terugvinden. Deze haren spoelen we vaak door, door het putje even op te tillen en de kluwen haren voorzichtig de afvoer in te laten glijden. Begrijpelijk, maar het is veel verstandiger om de haren in de prullenbak te deponeren. Door ze de afvoer in te laten spoelen, kunnen er gemakkelijk verstoppingen ontstaan. De haren zijn immers niet oplosbaar in water, waardoor ze ook niet vanzelf weer op zullen lossen. Kortom: haren kunnen een grote bron van verstoppingen vormen, probeer dit dus te voorkomen door geen haren meer door te spoelen.

Gebruik niet teveel toiletpapier

Toiletpapier is in onze moderne maatschappij niet meer weg te denken – en terecht. Toch gebruiken we vaak meer toiletpapier dan strikt noodzakelijk. Zeker als we niet thuis naar het toilet gaan, schijnen we meer toiletpapier te gebruiken. Toiletpapier is ook één van de grootste redenen waardoor een verstopping kan ontstaan. Wanneer er teveel toiletpapier wordt gebruikt, zal het anders altijd goed oplosbare papier niet meer goed kunnen oplossen en dus voor een verstopping zorgen. In de situaties waarin je toch wat meer toiletpapier nodig hebt, is het raadzaam om dan een keer tussendoor door te trekken.

Verstoppingen tegengaan? Schaf bladvangers aan voor in de regenpijp!

Door | Blog | Geen reacties

Verstoppingen vormen voor veel woningbezitters een van de grootste ergernissen. Vaak komt er bij een verstopping een nare stank vrij en is het in sommige gevallen zelfs niet meer mogelijk om een douche of toilet nog te gebruiken. Ook uw regenpijp kan verstopt raken, wanneer hier te veel bladeren en takjes in terechtkomen tijdens de herfstmaanden. U kunt de kans op een dergelijke situatie voorkomen door gebruik te maken van zogenaamde bladvangers. Deze bladvangers zijn zowel online, als in een fysieke winkel te bestellen. Vaak kost een bladvanger niet meer dan een paar euro.

Waarom is een bladvanger zo belangrijk?

Een bladvanger in uw regenpijp is voornamelijk belangrijk om het overstromen van een regenpijp tegen te gaan. Tijdens het overstromen van de regenpijp trekt een deel van het vocht in uw muren, waardoor aan de binnenzijde lelijke schimmelplekken kunnen ontstaan. Het kost vaak enkele maanden voordat het vocht volledig uit de muren is getrokken, waarna de schimmelplekken hersteld kunnen worden. Hiervoor heeft u in de meeste gevallen de hulp van een timmerman of stukadoor nodig.

Bent u te laat met het plaatsen van een bladvanger, of heeft u elders in huis last van verstoppingen? Onze loodgieters helpen u graag bij het verhelpen van de verstoppingen door uw afvoer onder een hoge druk door te spuiten. Hierbij wordt de verstopping letterlijk voor u verholpen.

Verstopping in vuilwaterafvoer installatie

Door | Blog | Geen reacties

Een verstopping in de vuilwaterafvoer installatie kan om tal van redenen optreden. Er kan iets doorgespoeld zijn wat niet helemaal de bedoeling is (er zijn nog steeds mensen die bijvoorbeeld frituurvet door de wc heen spoelen), maar er kan ook simpelweg sprake van slijtage of van ophoping van vet of andere viezigheid optreden. Daarom is het zaak snel een loodgieter langs te laten komen. Hij (of heel soms: zij) heeft verstand van tal van verstoppingen en niet te vergeten van de complete waterinstallatie. Een loodgieter kan je dan ook met raad en daad terzijde staan en je helpen met de problemen in de vuilwaterafvoer installatie. Zo ben je zo snel mogelijk van alle ellende met betrekking tot de niet functionerende vuilwaterafvoer installatie af!

Wat zijn de symptomen?

Leidingen_ondergronds_(Pipes_in_ground)De bekendste symptomen van verstoppingen in de vuilwaterafvoer installatie zijn het ontstaan van nare geurtjes. Wanneer je dus een riool lucht begint te ruiken in huis, is het tijd om de loodgieter te bellen. Wanneer je dit niet doet, kunnen er ergere symptomen ontstaan, zoals het omhoog stromen van vuil water of het niet meer door willen lopen van toilet, douche of andere sanitaire voorzieningen – wat toch een van de eerste levensbehoeftes is.

Zonneboilers of Zonnepanelen?

Door | Blog | Geen reacties

Een zonneboiler en zonnepanelen zijn niet hetzelfde. Een zonneboiler wordt gewoonlijk gebruikt voor het verwarmen van water. Dit kan water voor de verwarming zijn of warm water dat je uit de kraan gebruikt. Zonnepanelen worden meestal gebruikt voor het opwekken van elektriciteit via zonne-energie. Dit zijn echter niet de enige verschillen tussen deze twee toepassingen. Een zonneboiler is een relatief simpele techniek. Het zonlicht wordt opgevangen door zonnecollectoren die dit zonlicht vervolgens omzetten in warmte. Deze warmte wordt dan weer gebruikt om vloeistof in buizen op te warmen waarna dit meteen klaar voor gebruik is. Zonnepanelen vangen zonlicht op en maken vervolgens gebruik van een meer ingewikkelde techniek met siliconen om het zonlicht in stroom om te zetten.

Voor- en nadelen van een zonneboiler

Hoewel zowel zonnepanelen als zonneboilers gebruikt kunnen worden om warm water en de verwarming te gebruiken met duurzame zonne-energie, zijn er een aantal redenen waarom zonneboilers hiervoor een betere keuze zijn. Zonneboilers zijn namelijk een stuk kleiner. Doordat een zonneboiler 70% meer efficiënt warmte op kan vangen is er maar een klein oppervlakte zonnecollectoren nodig om deze taak te vervullen. Doordat de technologie minder complex is en er minder materiaal gebruikt hoeft te worden is het ook een goedkopere oplossing dan zonnepanelen. De nadelen zijn echter dat zonneboilers minder effectief zijn in de wintermaanden, minder multifunctioneel zijn vergeleken met zonnepanelen en ook een kortere levensduur hebben.

Storingen voorkomen met CV ketel onderhoud

Door | Blog | Geen reacties

Een storing in uw CV ketel is voor velen een grote ergernis! U moet er immers niet aan denken, dat u een avond zonder verwarming, warm water voor een lekkere douche of de afwas, enzovoorts komt te zitten. Een erkende loodgieter kan u helpen bij het voorkomen van een storing. Vaak is een storing in de CV ketel namelijk het gevolg van slijtage aan bepaalde onderdelen, een grote hoop stof in de CV ketel, enzovoorts. Zelf heeft u dit vaak niet door, doordat er een kap over de CV ketel zit.

cv ketel compri_cropTijdens het onderhouden van uw CV ketel controleert een loodgieter alle onderdelen op beginnende slijtage, zodat deze tijdig vervangen kunnen worden. Vermoedt u ook last te hebben van slijtage? Schakel een erkende loodgieter bij u in de buurt in!

Een storing verhelpen

Mocht het onderhouden van uw CV ketel al te laat zijn, dan kunt u ook de hulp van een CV monteur inschakelen voor het herstellen van de CV ketel. Vaak is het voldoende om bepaalde onderdelen te vervangen, zodat de storing verholpen is. Een storing kan voorkomen in uw CV ketel zelf, maar bijvoorbeeld ook in een (losse) boiler, in de radiatoren, enzovoorts.

Het opsporen van lekkages

Door | Blog | Geen reacties

Veel mensen krijgen al jeuk bij het horen van het woord lekkage. Dat is zeker begrijpelijk. Een lekkage heeft vaak maar een heel kleine oorzaak, terwijl de gevolgen des te groter kunnen zijn. Een scheurtje in een leiding, een barst in een buis; water is dun dus dit is al ruim voldoende om voor grote waterschade te zorgen. Het is daarom van belang zo snel mogelijk te achterhalen hoe de lekkage is ontstaan. Maar hoe doe je dat eigenlijk?leak detection

Kun je zelf een lek opsporen?

Vaak heb je al een indicatie van waar het lek zich precies bevindt. Als er op zolder water naar binnen druppelt, kan dat onmogelijk worden veroorzaakt door een lek in de keuken. Water kan immers uit zichzelf nooit omhoog gaan. Als je dus ergens een lek aantreft, kun je alle oorzaken die zich onder dat lek bevinden al afschrijven. Het lek moet minstens op gelijke hoogte zijn ontstaan.

Van daaruit kun je verder zoeken. Om bij het voorbeeld van een lekkage op zolder te blijven: probeer te achterhalen waar er precies vochtige plekken aanwezig zijn. Volg dit vocht omhoog en zo kun je vaak zelf al een goede indicatie krijgen van waar de lekkage zich bevindt.

Als je het lek op die manier niet kunt vinden, kun je nog besluiten een lekdetector aan te schaffen, te huren, te lenen of iemand in te huren die er een heeft. Op die manier kun je zonder hak- en breekwerk relatief eenvoudig achterhalen waar de lekkage zich precies bevindt.

Pipe wrench in Zoetermeer

Wat kost een loodgieter?

Door | Blog | Geen reacties

Wat kost een loodgieter?

Mocht je een loodgieter nodig hebben, dan wil je vooraf wel weten wat je dient te betalen. Het tarief van een loodgieter hangt af van een aantal factoren. Daarom een aantal raadzame tips vooraf.

Vraag direct altijd naar het tarief van de loodgieter, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Je kunt uitgaan van een uurtarief tussen de 45 en 75 euro. Het is raadzaam om loodgieters met elkaar te vergelijken, want door te vergelijken ben je uiteindelijk veel goedkoper uit. Hoeveel je uiteindelijk betaalt hangt ook van de klus af. Hoe ingewikkelder, hoe meer expertise er nodig is om de klus uit te voeren. Desalniettemin is het ook bij ingePipe wrench in Zoetermeerwikkelde klussen aan te raden om, indien mogelijk, zoveel offertes aan te vragen.

Waarvoor een loodgieter inzetten?

Voor veel klussen die met water, gas of het riool te maken hebben, kun je een loodgieter bellen. Het aanbod met loodgietersbedrijven, ook wel installatiebedrijven genoemd, is niet zo groot. Er zijn vandaag de dag minder mensen die als loodgieter aan de slag willen. Het beroep is in vergelijking met het verleden ook ingewikkelder geworden. Sommige installaties worden met de computers aangestuurd en bij storingen is het voor een installateur dan ook noodzakelijk dat hij weet hoe deze installatie werkt. Desondanks zijn er ook nog veel ‘oude’ werkzaamheden die een moderne loodgieter uitvoert, zoals het aanleggen van leidingen, plaatsen van Cv-ketels, sanitair, of het verhelpen van verstoppingen.

lekkage

Kwetsbare plekken in huis – vochtproblemen en lekkages

Door | Blog | Geen reacties

Een huis is kwetsbaar. Op allerlei plekken in en rond de woning kunnen vochtproblemen ontstaan. Of lekkages. Wij hebben een top 3 van de meest kwetsbare plekken voor je opgesteld.

Nummer 1 – Het platte dak
Een plat dak, zoals dat van de bijkeuken, is redelijk kwetsbaar. Niet zo zeer bij storm of bij veel regen, maar juist op het moment dat het dakleer wat begint te drogen. Dan ontstaat op een gegeven moment een relatief oud en kwetsbaar geheel, dat vol zit met scheurtjes. Zo’n haarscheurtje kan geleidelijk aan veel vocht door gaan laten. Wees er dus snel bij en controleer je platte dak regelmatig.

Nummer 2 – de badkamer en wasmachine
lekkageAlles waar water afgevoerd wordt, is kwetsbaar. In veel huizen staat de wasmachine in de badkamer en zijn de afvoerleidingen weggewerkt onder de badkamervloer. Als daar ergens een lekkage optreedt, weet je niet precies waar het zit en heb je kans dat werkelijk alles eruit moet. Een operatie waar je echt niet op zit te wachten, maar die soms noodzakelijk is om de nadelige effecten van een lekkage te beperken.

Nummer 3 – kozijnen en ramen
Een slecht gekit kozijn of aansluiting tussen het raam en kozijn, kan ook problemen veroorzaken. Het is zaak die zo veel mogelijk te voorkomen, door regelmatig de kitlagen tussen de verschillende delen te controlen. Daarmee beperk je het risico op lekkages enorm. Mocht er toch een lekkage optreden, dan kun je die zo veel als mogelijk wegwerken door goed opnieuw te kitten of er een expert naar te laten kijken.

Verstoppingen tegengaan in huis

Door | Blog | Geen reacties

Wellicht bent u bekend met de stank, die een verstopping in huis met zich meebrengt. Een erg nare en vooral langblijvende stank, die u het liefst zo goed mogelijk wilt voorkomen! Enerzijds kunt u dit doen door de hulp in te schakelen van een erkende loodgieter bij u in de buurt, die uw afvoer eens per half jaar voor u kan uitspuiten. Anderzijds kunt u zelf ook maatregelen nemen om de kans op een verstopping in uw afvoer zo klein mogelijk te maken. In dit artikel geven we u een aantal tips om deze kans zo klein mogelijk te maken!

Voorkom verstoppingen in uw afvoerloodgieter

De basis van het voorkomen van een verstopping ligt bij het weren van restafval uit uw afvoer. Dit kan restafval zijn in de gootsteen van uw keuken, haren uit het doucheputje, maar bijvoorbeeld ook kleine takjes en bladeren in uw regenpijp. Vaak wordt voornamelijk dit laatste punt over het hoofd gezien, waardoor er al snel een verstopping ontstaat. Zeker als u uw afvoer niet tijdig laat doorspuiten door een loodgieter.

Om dit tegen te gaan kunt u een kapje over uw regenpijp plaatsen, die het merendeel van de takjes en bladeren tegen zal houden. Dit geldt ook voor de gootsteen in uw keuken, waar u een klein zeefje in kan plaatsen. Het grootste deel van het restafval van bijvoorbeeld uw avondeten wordt hiermee al tegengehouden! Het uitspuiten van de afvoer zorgt er tot slot helemaal voor, dat u geen last van verstoppingen krijgt.