Kent u dat? U komt uw eigen huis of dat van een ander binnen en het ruikt gewoon vies. U denkt, wat is dit toch? Er wordt goed en regelmatig schoongemaakt en toch blijft het vies ruiken. Een nare rioollucht, de geur van rotte eieren. Dat wil niemand in huis ruiken!

Oorzaken van een rioollucht

U gaat op zoek in huis naar wat het zou kunnen zijn. U zet alle ramen en deuren open, want die vieze geur moet het huis uit. Maar het probleem vinden, blijkt lastig te zijn. De wc is doorgetrokken, de kranen zitten dicht en u ziet nergens vochtige plekken op de muur of het plafond. U ruikt de geur, maar u ziet eigenlijk niets. Misschien zit het riool verstopt of loopt uw wc niet goed door? Het kan ook zijn dat de sifon in uw badkamer niet goed werkt of dat de afvoer van de wasbak of vaatwasser verstopt is? Wat het ook is, één ding is zeker: de vieze geur heeft zich verspreid in uw huis.

Een rioolluchtprobleem opsporen in uw woning

Een loodgieter kan u helpen bij het opsporen van een rioolluchtprobleem. Het kan namelijk overal in huis vandaan komen. Als de boosdoener gevonden is, dan weet u hoe u het de volgende keer kunt voorkomen. Wordt er bijvoorbeeld te veel toiletpapier gebruikt in de wc? Dan kunt u daar binnen uw huishouden beter op gaan letten. Het gaat soms om kleine aanpassingen, die ervoor zorgen dat uw huis weer lekker ruikt. Zeker als u net heeft schoongemaakt, dan is dat wel zo prettig. Of als er bezoek komt. U wilt dan wel een goede indruk achter laten bij uw gasten.

Vakkundig de rioollucht laten oplossen

Het is aan te raden om een rioolluchtprobleem te laten oplossen door een professionele loodgieter. De loodgieter kan de oorzaak van de vieze lucht niet alleen opsporen, maar ook direct verhelpen. Hij of zij kan de kapotte leiding vakkundig repareren, een nieuw sifon onder de wastafel plaatsen en u en uw gezin voorzien van nuttige tips om dit een volgende keer te voorkomen. Want een schoon ruikend huis, dat willen we allemaal!

Rioollucht is slecht voor uw gezondheid

Wat u waarschijnlijk niet weet is dat rioollucht in huis ook nog eens slecht is voor uw gezondheid. In de vieze lucht zitten gassen (waterstofsulfide en methaan) die voor gezondheidsklachten kunnen zorgen. Waterstofsulfide is het meest schadelijke gas en ruikt naar rotte eieren. Gezondheidsklachten kunnen uiteenlopen van hoofdpijn tot bewusteloosheid en zelfs een longembolie en versnelde ademhaling. Hierdoor raden wij u aan om direct professionele hulp in te schakelen bij een vieze geur in huis. Uw gezondheid staat altijd voorop!

Professionele hulp nodig?

Voor de juiste professionele hulp kunt u terecht bij Loodgieter Zoetermeer – TML. Dit bedrijf heeft ervaren loodgieters in dienst met jarenlange ervaring in het oplossen van vieze rioolluchtjes in en om uw huis. Daarnaast staat dit bedrijf 24 uur per dag en 7 dagen in de week voor u klaar. U hoeft dus nooit lang in een vieze lucht te blijven zitten, die schadelijk is voor uw gezondheid en dat van uw huisgenoten. Voorkom gezondheidsklachten door snel actie te ondernemen!

Call Now Button