Ga je aan de slag in jouw badkamer? Dan is de kans groot dat er nieuw sanitair komt. Voordat je het nieuwe sanitair gaat plaatsen, neem je de badkamer waarschijnlijk eerst onder handen. Hier komt echter behoorlijk wat meer bij kijken dan de gemiddelde inwoner van Zoetermeer verwacht. Zo wil je de vloer en muren mogelijk wel opnieuw betegelen. Komt het sanitair straks op een andere plek? Dan moet het leidingwerk ook verlegd worden. Kortom: sanitair aanleggen is een stuk lastiger dan de meeste mensen denken. Kun je hier nog wel wat hulp bij gebruiken? Dan ben je hier aan het juiste adres!

Leidingen verleggen


Alle sanitair in jouw badkamer is aangesloten op een waterleiding en afvoer. Hierdoor kan er water aan- en afgevoerd worden. Indien het toilet, de douche of de wastafel straks op een andere plek komt, moet je de leidingen eerste verleggen. Zonder het verleggen van leidingen kun je het nieuwe sanitair straks immers niet gebruiken. Indien leidingen verlegd moeten worden, moet dit juist gebeuren. Als gevolg van verkeerd verleggen kan er namelijk een lekkage ontstaan. Heb je zelf geen ervaring met het aan- of verleggen van leidingen? Laat dit dan aan een professionele loodgieter over.

Sanitair aansluiten


Zodra je de leidingen verlegd hebt en de badkamer betegeld is, kan het nieuwe sanitair geplaatst worden. Net als het verleggen van leidingen moet ook dit zeer secuur gebeuren. Zo moet je de kranen goed koppelen aan de waterleiding. Zit de koppeling niet goed? Dan kan er water langsheen lopen en is er sprake van een lekkage. Dit geldt uiteraard ook voor de afvoer. Controleer daarom altijd goed of nieuw sanitair op de juiste wijze is aangesloten. Lijkt het je niet verstandig om zelf sanitair aan te sluiten? Of wil je de kans op een lekkage verkleinen? Doe dan gewoon een beroep op een loodgieter.

Call Now Button