Een verstopte afvoer zorgt vaak voor frustraties. Niet gek natuurlijk, want het water stroomt niet of nauwelijks meer weg. U kunt in dat geval een loodgieter inschakelen om de afvoer te ontstoppen. Heeft u regelmatig te maken met een verstopping? Dan wordt het een duur grapje om telkens een loodgieter langs te laten komen. Gelukkig hoeft dit niet. U kunt namelijk betrekkelijk eenvoudig een verstopping in uw afvoer voorkomen. Hoe? Wij zetten hieronder drie tips op een rijtje!

1. Let op wat u door uw afvoer spoelt

Menig Nederlander gebruikt de afvoer om van alles en nog wat door te spoelen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan etensresten en vet. Dit is vaak de oorzaak voor een verstopping. Etensresten kunnen zich gaan ophopen in uw afvoer en vet kan gaan stollen. Een verstopping is in dat geval snel geboren. Gebruik uw afvoer daarom alleen waar deze voor bedoeld is. Gooi etensresten in de prullenbak en lever vet in bij een speciaal inleverpunt bij u in de buurt.

2. Plaats een zeefje in afvoerputjes

Vindt u het lastig om geen rommel door te spoelen? Dan biedt een zeefje mogelijk uitkomst. Zo’n zeefje plaatst u in het afvoerputje van uw gootsteen, douche en bad. Op deze manier wordt een groot deel van de rommel opgevangen. De kans op een verstopping wordt zodoende al een stuk kleiner. Wel moet u de zeefjes geregeld legen in de prullenbak. Anders heeft een zeefje natuurlijk nog niet veel zin.

3. Laat uw afvoer doorspuiten

Niet iedereen slaagt erin een verstopping te voorkomen met een zeefje. Dit betekent echter niet dat u maar moet dealen met een verstopte afvoer. Nee, u kunt uw afvoer namelijk ook jaarlijks door laten spuiten door een loodgieter. Hij spoelt uw afvoer onder hoge druk door, waardoor rommel en aanslag verdwijnt. Kiest u voor deze optie? Dan moet het wel heel gek lopen wilt u alsnog te maken krijgen met een verstopping in uw afvoer.

Call Now Button