Wellicht bent u bekend met de stank, die een verstopping in huis met zich meebrengt. Een erg nare en vooral langblijvende stank, die u het liefst zo goed mogelijk wilt voorkomen! Enerzijds kunt u dit doen door de hulp in te schakelen van een erkende loodgieter bij u in de buurt, die uw afvoer eens per half jaar voor u kan uitspuiten. Anderzijds kunt u zelf ook maatregelen nemen om de kans op een verstopping in uw afvoer zo klein mogelijk te maken. In dit artikel geven we u een aantal tips om deze kans zo klein mogelijk te maken!

Voorkom verstoppingen in uw afvoer loodgieter

De basis van het voorkomen van een verstopping ligt bij het weren van restafval uit uw afvoer. Dit kan restafval zijn in de gootsteen van uw keuken, haren uit het doucheputje, maar bijvoorbeeld ook kleine takjes en bladeren in uw regenpijp. Vaak wordt voornamelijk dit laatste punt over het hoofd gezien, waardoor er al snel een verstopping ontstaat. Zeker als u uw afvoer niet tijdig laat doorspuiten door een loodgieter.

Om dit tegen te gaan kunt u een kapje over uw regenpijp plaatsen, die het merendeel van de takjes en bladeren tegen zal houden. Dit geldt ook voor de gootsteen in uw keuken, waar u een klein zeefje in kan plaatsen. Het grootste deel van het restafval van bijvoorbeeld uw avondeten wordt hiermee al tegengehouden! Het uitspuiten van de afvoer zorgt er tot slot helemaal voor, dat u geen last van verstoppingen krijgt.

Call Now Button