Een huis is kwetsbaar. Op allerlei plekken in en rond de woning kunnen vochtproblemen ontstaan. Of lekkages. Wij hebben een top 3 van de meest kwetsbare plekken voor je opgesteld.

Nummer 1 – Het platte dak
Een plat dak, zoals dat van de bijkeuken, is redelijk kwetsbaar. Niet zo zeer bij storm of bij veel regen, maar juist op het moment dat het dakleer wat begint te drogen. Dan ontstaat op een gegeven moment een relatief oud en kwetsbaar geheel, dat vol zit met scheurtjes. Zo’n haarscheurtje kan geleidelijk aan veel vocht door gaan laten. Wees er dus snel bij en controleer je platte dak regelmatig.

Nummer 2 – de badkamer en wasmachine
lekkage Alles waar water afgevoerd wordt, is kwetsbaar. In veel huizen staat de wasmachine in de badkamer en zijn de afvoerleidingen weggewerkt onder de badkamervloer. Als daar ergens een lekkage optreedt, weet je niet precies waar het zit en heb je kans dat werkelijk alles eruit moet. Een operatie waar je echt niet op zit te wachten, maar die soms noodzakelijk is om de nadelige effecten van een lekkage te beperken.

Nummer 3 – kozijnen en ramen
Een slecht gekit kozijn of aansluiting tussen het raam en kozijn, kan ook problemen veroorzaken. Het is zaak die zo veel mogelijk te voorkomen, door regelmatig de kitlagen tussen de verschillende delen te controlen. Daarmee beperk je het risico op lekkages enorm. Mocht er toch een lekkage optreden, dan kun je die zo veel als mogelijk wegwerken door goed opnieuw te kitten of er een expert naar te laten kijken.

Call Now Button