Veel mensen krijgen al jeuk bij het horen van het woord lekkage. Dat is zeker begrijpelijk. Een lekkage heeft vaak maar een heel kleine oorzaak, terwijl de gevolgen des te groter kunnen zijn. Een scheurtje in een leiding, een barst in een buis; water is dun dus dit is al ruim voldoende om voor grote waterschade te zorgen. Het is daarom van belang zo snel mogelijk te achterhalen hoe de lekkage is ontstaan. Maar hoe doe je dat eigenlijk?leak detection

Kun je zelf een lek opsporen?

Vaak heb je al een indicatie van waar het lek zich precies bevindt. Als er op zolder water naar binnen druppelt, kan dat onmogelijk worden veroorzaakt door een lek in de keuken. Water kan immers uit zichzelf nooit omhoog gaan. Als je dus ergens een lek aantreft, kun je alle oorzaken die zich onder dat lek bevinden al afschrijven. Het lek moet minstens op gelijke hoogte zijn ontstaan.

Van daaruit kun je verder zoeken. Om bij het voorbeeld van een lekkage op zolder te blijven: probeer te achterhalen waar er precies vochtige plekken aanwezig zijn. Volg dit vocht omhoog en zo kun je vaak zelf al een goede indicatie krijgen van waar de lekkage zich bevindt.

Als je het lek op die manier niet kunt vinden, kun je nog besluiten een lekdetector aan te schaffen, te huren, te lenen of iemand in te huren die er een heeft. Op die manier kun je zonder hak- en breekwerk relatief eenvoudig achterhalen waar de lekkage zich precies bevindt.

Call Now Button