Niets is vervelender dan in een vochtige woning leven. Het is niet gezond, het is onhygiënisch en het voelt niet prettig. Het is belangrijk om het vocht te bestrijden om zo in een vochtvrije woning te zijn. Er kunnen verschillende oorzaken zijn waarom er sprake is van vocht in de woning. We zullen een aantal redenen bespreken en u tips geven om het te verhelpen. Uiteindelijk is dat natuurlijk wat u het liefste heeft. Geen vochtige woning, maar een droog en aangenaam huis.

Waardoor ontstaan er vochtproblemen?

Vocht kan onder andere door een lekkage ontstaan in de woning. Dit kan bijvoorbeeld een lekkage zijn van een waterleiding. Ook kan het probleem veroorzaakt worden door een scheur in de muur of in het dak waardoor water naar binnen sijpelt. Al snel zal u dan vochtkringen op het plafond zien. Daarnaast kan het ook komen, doordat de woning onvoldoende wordt geventileerd. Het kan komen door het ontbreken van onvoldoende ventilatiemogelijkheden.

Tips voor een droge woning

Het verhelpen van vocht in de woning is niet zo moeilijk. In veel gevallen helpt het ventileren van de woning al heel goed. Het is vaak een eerste oplossing. Natuurlijk is het belangrijk om de oorzaak bij de bron aan te pakken. Wanneer de woning niet goed is geïsoleerd kan u dit aanpassen. Bij lekkages moet u alle gaten dichten en oplossen. Ventileren zal dan niet helpen.

Wat u niet moet doen bij het vocht bestrijden

Kies er niet voor om alleen een oppervlakkige oplossing toe te passen. Hiermee bedoelen we, dat u alleen een nieuwe laag verf over de vochtkringen aanbrengt. Dit helpt slechts voor even en daarna zal u weer geconfronteerd worden met dezelfde problemen met vocht in huis. Zoek daarom een blijvende oplossing voor het vocht bestrijden in de woning.

Call Now Button