Wat kost een loodgieter?

Mocht je een loodgieter nodig hebben, dan wil je vooraf wel weten wat je dient te betalen. Het tarief van een loodgieter hangt af van een aantal factoren. Daarom een aantal raadzame tips vooraf.

Vraag direct altijd naar het tarief van de loodgieter, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Je kunt uitgaan van een uurtarief tussen de 45 en 75 euro. Het is raadzaam om loodgieters met elkaar te vergelijken, want door te vergelijken ben je uiteindelijk veel goedkoper uit. Hoeveel je uiteindelijk betaalt hangt ook van de klus af. Hoe ingewikkelder, hoe meer expertise er nodig is om de klus uit te voeren. Desalniettemin is het ook bij inge Pipe wrench in Zoetermeer wikkelde klussen aan te raden om, indien mogelijk, zoveel offertes aan te vragen.

Waarvoor een loodgieter inzetten?

Voor veel klussen die met water, gas of het riool te maken hebben, kun je een loodgieter bellen. Het aanbod met loodgietersbedrijven, ook wel installatiebedrijven genoemd, is niet zo groot. Er zijn vandaag de dag minder mensen die als loodgieter aan de slag willen. Het beroep is in vergelijking met het verleden ook ingewikkelder geworden. Sommige installaties worden met de computers aangestuurd en bij storingen is het voor een installateur dan ook noodzakelijk dat hij weet hoe deze installatie werkt. Desondanks zijn er ook nog veel ‘oude’ werkzaamheden die een moderne loodgieter uitvoert, zoals het aanleggen van leidingen, plaatsen van Cv-ketels, sanitair, of het verhelpen van verstoppingen.

Call Now Button