Een verstopping kan om tal van redenen voorkomen. Toch betekent dat niet dat een verstopping in zijn geheel niet te voorkomen is. Een verstopping komt namelijk regelmatig voor doordat er verkeerd wordt omgegaan met de afvoeren. Om die reden zullen we in dit artikel een klein aantal tips geven. Met deze tips zal het – helaas – niet mogelijk zijn om verstoppingen altijd en overal te voorkomen, maar wellicht kunnen onderstaande tips helpen bij het voorkomen van verdere verstoppingen. Verstoppingen kunnen namelijk behalve veel tijd en geld kosten, ook nog eens veel ergernis opleveren.

Haren in het doucheputje

We kennen allemaal wel de haren die we regelmatig in het doucheputje terugvinden. Deze haren spoelen we vaak door, door het putje even op te tillen en de kluwen haren voorzichtig de afvoer in te laten glijden. Begrijpelijk, maar het is veel verstandiger om de haren in de prullenbak te deponeren. Door ze de afvoer in te laten spoelen, kunnen er gemakkelijk verstoppingen ontstaan. De haren zijn immers niet oplosbaar in water, waardoor ze ook niet vanzelf weer op zullen lossen. Kortom: haren kunnen een grote bron van verstoppingen vormen, probeer dit dus te voorkomen door geen haren meer door te spoelen.

Gebruik niet teveel toiletpapier

Toiletpapier is in onze moderne maatschappij niet meer weg te denken – en terecht. Toch gebruiken we vaak meer toiletpapier dan strikt noodzakelijk. Zeker als we niet thuis naar het toilet gaan, schijnen we meer toiletpapier te gebruiken. Toiletpapier is ook één van de grootste redenen waardoor een verstopping kan ontstaan. Wanneer er teveel toiletpapier wordt gebruikt, zal het anders altijd goed oplosbare papier niet meer goed kunnen oplossen en dus voor een verstopping zorgen. In de situaties waarin je toch wat meer toiletpapier nodig hebt, is het raadzaam om dan een keer tussendoor door te trekken.

Call Now Button