Het is buiten erg koud en guur. Op de thermostaat in uw woonkamer heeft u de temperatuur al hoger gezet, maar de radiator wordt niet warm. Wat kan er dan aan de hand zijn?

De radiator wordt niet warm…

cv ketel Als de thermostaat een lagere temperatuur aangeeft op het display dan de ingestelde temperatuur, controleer dan of de stookindicatie op het display verschijnt. De stookindicatie is afgebeeld als een vlammetje of een ventilator. Als dit vlammetje of als de ventilator op de display verschijnt dan wordt uw warmtevraag beantwoord. Maar controleer ook nog even de ketel. Staat deze toch uit, dan kunt u het beste eerst kijken of de ketel een anti-pendelbeveiliging heeft. Controleer tevens of misschien het radiatorventiel op de radiator is dichtgedraaid. In het geval dat de verwarmingsketel over een antipendelbeveiliging beschikt is het mogelijk dat het nog tien minuten of een kwartiertje duurt voordat de verwarmingsketel weer aan gaat. Als het radiatorventiel dichtgedraaid is, moet u dit eerst weer open draaien. Vervolgens loopt er water in de radiator en hierna wordt de kamer weer lekker opgewarmd.
Heeft u nog vragen?
Toch kan het even duren voordat de radiator heet wordt, ook al is de ketel al aan. Want ook dit kost tijd. Heeft u nog meer problemen met uw centrale verwarming? Bel ons gerust, wij zijn u graag van dienst en komen meteen naar u toe. U vindt ons telefoonnummer hier op de website.

Call Now Button