Een buitenkraan bij uw woning komt goed van pas als u de planten in de tuin water wilt geven of de auto op de oprit wilt wassen. Deze twee activiteiten vinden echter plaats aan tegenovergestelde zijden van de woning. Omdat de meeste woningen slechts een enkele buitenkraan hebben is dit niet de meest ideale situatie. Als u bijvoorbeeld de auto wilt wassen dan moet een meterslange waterslang midden door de woning gelegd worden. Dit probleem is eenvoudig op te lossen door een extra buitenkraan aan te sluiten. Voor de taak van een buitenkraan aansluiten kunt u een loodgieter inschakelen.

Extra buitenkraan aansluiten

De loodgieter kan u niet alleen inschakelen voor het aansluiten van kranen in de badkamer of keuken. Ook een extra buitenkraan aansluiten is geen enkel probleem voor de vakman. Hier moet wel een iets afwijkende werkwijze voor aangehouden worden. De bestaande waterleidingen in de woning lopen namelijk niet naar de buitenzijde om een makkelijke aansluiting van een kraan hier mogelijk te maken. Voor het aansluiten van een buitenkraan zal daarom een leiding van binnen naar buiten gelegd moeten worden. De weersomstandigheden waar de kraan buiten aan wordt blootgesteld moeten ook in overweging genomen worden. Zo moet de buitenkraan bijvoorbeeld afgetapt kunnen worden om in de winter bevroren leidingen te voorkomen.

Aftappen van kraan in de winter

Buitenshuis zal een kraan aan verschillende weersomstandigheden worden blootgesteld. Waar bij een buitenkraan aansluiten zeker rekening gehouden moet worden is vrieskou. Bij temperaturen onder het nulpunt zal water namelijk bevriezen en hierdoor uitzetten. Als dit gebeurt met het water in een leiding dan is een gebarsten waterleiding het gevolg. Om deze reden moeten buitenkraan de mogelijkheid hebben om deze af te tappen in de winter. De loodgieter zal om deze reden de leidingen die naar de buitenkraan lopen op een speciale manier aanleggen om het aftappen in de winter mogelijk te maken. Wat u moet doen als de koude temperaturen aanbreken, is de waterleiding afsluiten en de kraan enkele seconden open laten staan zodat het water uit het laatste deel van de leiding loopt. Nog wat extra isolatie om de buitenkraan wikkelen als extra bescherming is ook een goed idee.

Call Now Button