Onze loodgieters staan voor u klaar om hulp te bieden bij de aanleg en het onderhoud van/aan de afvoer op uw balkon. Door de ervaring die wij in de afgelopen jaren hebben opgedaan, kunnen we u van passend advies voorzien over de mogelijkheden die u heeft. Het aanleggen van een afvoer op uw balkon is essentieel om een vervelende waterschade aan het balkon of uw woning tegen te gaan. Denk bijvoorbeeld aan een houten vlonder op uw balkon, die door een slechte afvoer van het hemelwater ernstig beschadigd kan raken. Het vocht kan in het hout van de vlonder trekken, waardoor er al snel houtrot zal ontstaan.

 

In dit artikel vertellen we u meer over de aspecten om rekening mee te houden bij de aanleg van een afvoer. Ook het onderhoud hiervan komt aan bod!

 

Een nieuwe afvoer aanleggen op het balkon

Voordat u een afvoer aan laat leggen op uw balkon leggen wij de mogelijkheden graag aan u voor. Kiest u bijvoorbeeld voor een simpel gat in de betonnen vloer van het balkon, of laat u een afvoerleiding aansluiten op het centrale afvoerstelsel? Met name in dit laatste geval is het erg belangrijk om een bladvanger te gebruiken. Zo voorkomt u dat er bladeren bij de afvoer naar binnen kunnen stromen. Iets wat voor verstoppingen zou kunnen zorgen. Het is sterk afhankelijk van de ruimte rondom het balkon, welk type afvoer hier het beste bij past.

 

Onderhoud aan de balkonafvoer uitvoeren

Om beginnende verstoppingen geen kans te geven, is het raadzaam om de afvoer regelmatig preventief door te laten spuiten. Dit kunt u zelf proberen met een hogedrukreiniger, maar ook door onze loodgieters laten doen. Daarbij kan het gebruik van een trekveer helpen om de afvoer schoon te houden.

 

Heeft u te maken met een serieuze verstopping? Schakel in dat geval onze spoedloodgieters in.

Call Now Button